استارتاپ ها، کسب و کار هایی نو پا هستند که بر اساس ایده های مختلف شکل می گیرند. در واقع باید اشاره کنیم که هر استارتاپی، حول یک ایده ی خاص تاسیس می شود. و امروزه، می توان شاهد تعداد بسیار زیادی از استارتاپ ها بود که هر کدام از آن ها، بر اساس یک ایده ی خاص تاسیس شده اند. به همین سبب می توان گفت که امروزه، استارتاپ ها را بر اساس انواع خاصی می شناسند که هر کدام از آن ها، در دسته بندی خاصی قرار گرفته است. البته نا گفته نماند که امروزه، برای دسته بندی استارتاپ ها، روش های مختلفی وجود دارد. که هر کدام از این روش ها، گونه های مختلفی از این کسب و کار ها را درون خود قرار می دهد.
در واقع باید اشاره کنیم که هر فردی، تئوری خاص خود را در خصوص تعیین گروه های مختلف استارتاپ ها دارد. و به طور کلی می توان گفت که نمی شود دسته بندی خاصی را برای این کسب و کار ها در نظر گرفت. اما جالب است بدانید که با وجود تعدد در روش های تقسیم بندی استارتاپ ها، می توان گفت که تمامی آن ها در دسته های کلی قرار گرفته و برای این دسته بندی، موضوعات و مشترکات کلی وجود دارد. در واقع با وجود اینکه تقسیم بندی و دسته بندی استارتاپ ها، کاملا شخصی است، اما با این حال، با بررسی انواع دسته بندی ها، می توان مشترکاتی را در بینشان یافت.
در نتیجه می توان گفت که بر این اساس، چند موضوع کلی وجود دارد که تقسیم بندی ها حول آن محور صورت می گیرند. در ادامه این مطلب، قصد داریم تا انواع استارتاپ ها را به شما معرفی کنیم. پس توصیه می کنیم مطالعه ادامه این مطلب را از دست ندهید و با انواع استارتاپ ها آشنا شوید.
برخی از تقسیم بندی ها در خصوص انواع استارتاپ ها
انواع استارتاپ ها با توجه به نوع فعالیت، زمینه کاری، مدل کسب و کار، و …. مشخص می شوند. در واقع همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، تقسیم بندی استارتاپ ها بر اساس زمینه های شخصی صورت می گیرد و در نهایت، مدل های مختلفی برای آن ها وجود دارد. برخی از افراد، استارتاپ ها را بر اساس پلتفرم ها تقسیم بندی کرده و برخی دیگر نیز، بر اساس سایر موارد، مانند حوزه ی فعالیت آن مجموعه تقسیم بندی می کنند. بر این اساس می توان گفت که استارتاپ هایی با این نحوه تقسیم بندی در دسته های مدل بانکی، مد و فشن، فناوری اطلاعات، و … قرار می گیرند. اما تمامی این دسته بندی ها بر اساس عقاید و زوایای دید شخصی می باشد. و در اصل، تقسیم بندی استارتاپ ها به 3 دسته می باشد که در ادامه آن را بیان کرده ایم.
دسته بندی استارت آپ و انواع استارتاپ ها
همانطور که می دانید، امروزه، منابع و کتاب های متعددی در خصوص تقسیم بندی استارتاپ ها وجود دارد. منابعی که همه چیز را درباره استارتاپ ها بیان کرده اند و با بهره مندی از آن ها می توان مطالب و دانستنی های بسیار زیادی را در خصوص استارتاپ ها داشت. اما باید اشاره کنیم که امروزه، کلی ترین و اصلی ترین تقسیم بندی که در خصوص انواع استارتاپ ها صورت گرفته است و حتی عمومی کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده اند، به آن نیز اشاره کرده اند، این تقسیم بندی را بر سه بخش اعلام کرده اند. در لیست زیر آن ها را بیان کرده ایم.
- کارآرینی جسورانه
- استارتاپ های مبتنی بر سبک زندگی
- جایگزین حقوق
تاثیر این تقسیم بندی در پیشرفت استارتاپ ها
هر استارتاپی، از زمان شروع فعالیت و حیات خود، با چالش ها و مشکلات متعددی رو به رو می شود. در واقع باید اشاره کنیم که به طور طبیعی، هر استارتاپی برای پیشرفت در کار خود، باید برنامه ریزی های متعددی را انجام داده و در پی آن، باید بتواند به درستی با چالش ها و مشکلات رو به رو شود. و مهم تر از همه، استراتژی هایی را در خصوص پیشرفت خود تعیین کند و مسیر درست را برای رسیدن به موفقیت پیش بگیرد. به همین سبب، باید اشاره کنیم که عمومی کسب و کار ها، با توجه به دسته بندی و تقسیم بندی هایشان، دارای روش هایی در خصوص مقابله با مشکلات و همچنین استراتژی های مشخص می باشد.
در نتیجه باید اشاره کنیم که هر کارآفرینی که قصد راه اندازی یک کسب و کار را دارد، باید بر اساس تقسیم بندی استارتاپ خود، از نکات و دستورالعمل هایی که در خصوص این نوع از استارتاپ وجود دارد بهره مند شود و با استفاده از آن ها، پیشرفت را برای کسب و کار خود به ارمغان بیاورد.